Renovatie woning

0
Duur van het project
Dag 1 t/m oplevering
Image module

Wat er is uitgevoerd:

  • Plaatsen nieuwe geïsoleerde betonvloer
  • Aanbrengen van vloerverwarming
  • Verwijderen steunmuur van 3.5 meter
  • Verplaatsen van het binnen kozijn
  • Puin afvoeren (complete nazorg)

Omschrijving

Deze woning beschikt over een woonkamer met openhaard/houtkachel en een schuifpui naar de tuin op het zuiden, 4 slaapkamers, een badkamer, separate wasruimte en een stenen berging met achterom. De woning is voorzien van 12 zonnepanelen en beschikt over een Energielabel B. De woning is gelegen in de wijk ‘s-Hertogenbosch Zuid.

Nieuw geïsoleerde vloer (incl. vloerverwarming)

 

Beton is een materiaal wat veel voordelen kent. Ten eerste is het extreem sterk. Daarnaast voorkomt het geluidsoverlast, kan het waterdicht gestort worden en er kan vloerverwarming in. Dat is allemaal niet zo bij een houten vloer. Dat is ook de reden waarom de klant heeft gekozen om de oude houten (holle) vloer te vervangen voor een nieuwe vloer met beton en vloerverwarming.

Vloerverwarming is uitgegroeid tot een volwaardige manier van verwarmen. De temperatuur is makkelijk te regelen en de warmteverdeling is erg aangenaam. Het is ook een onzichtbaar én een zuinige manier om te verwarming. Omdat er in dit project een compleet nieuw betonnen vloer is aangelegd heeft de klant ervoor gekozen een vloerverwarming aan te laten brengen in zowel de woonkamer als in de keuken (met doorbraak). Een groot voordeel van vloerverwarming zijn de lage(re) energiekosten. Zo is het mogelijk om een aangename kamertemperatuur in stand te houden zonder hoge stookkosten. Het systeem werkt op een lage watertemperatuur van zo’n 35°C. Verwarmen op een lage watertemperatuur vergt dan ook veel minder energie dan radiatoren of convectoren, die een hogere watertemperatuur vereisen. Verwarming in deze vloer werkt met stralingswarmte via verwarmingsbuizen onder de vloer. Deze verwarmingsbuizen worden op een vaste afstand van elkaar gelegd over de volledige ruimte. Door deze gelijkmatige warmteverdeling vanaf de grond bereik je sneller een comfort gevoel. Een vloerverwarming aanleggen (materiaal en uren) is in vergelijking duurder dan de reguliere radiatoren aan de muur, het rendement van vloerverwarming is wel veel gunstiger. Door de betere warmteverdeling en het voordeliger energieverbruik zal de klant de hogere kostprijs zeker terug gaan winnen.

Jan en zijn team zijn vakmensen! Erg tevreden over de planning en oplevering. (10/10)
(eigenaar woning)

Verwijderen draagmuur (3,5 meter)

 

Wij hebben de draagmuur verwijderd zodat de keuken bij de woonkamer kon worden betrokken en zo meer woonruimte te creëren. Deze klus kan het beste door professionals worden uitgevoerd. Wanneer u al enige klus ervaring heeft, dan is het slopen van een normale muur vaak niet zo moeilijk. Bij een dragende wand is dit echter anders.

De functie van een draagmuur zal namelijk vervangen moeten worden met een andere constructie. Doorgaans wordt er gekozen voor een stalen balk. Daarnaast moet er onderzocht worden of de stalen balk voldoende draagvlak heeft om de functie van de draagmuur over te nemen. In dit project bevindt zich boven de draagmuur namelijk de badkamer waar in de toekomst een badkuip komt te liggen. Dit zorgt voor meer gewicht en dus zal de stalen constructie meer draagkracht moeten hebben.

Verplaatsen van binnenkozijn

 

Omdat de plaatsing van het oude deurkozijn (van de entree naar de woonkamer) zich op een niet zo’n gunstige plek bevond hebben wij samen met de klant bekeken waar het nieuwe deurkozijn naartoe verplaatst kon worden. Door het kozijn iets te verplaatsen wordt het woongedeelte namelijk groter en zal het kozijn niet zorgen voor het niet kunnen plaatsen van meubels. Doordat het kozijn is verplaatst is het nu bijvoorbeeld mogelijk om een bank met een afmeting van +/- 3 meten in de woonkamer te plaatsen. Dit was met de plaats van het oude kozijn niet mogelijk geweest.

Puin afvoeren (complete nazorg)

 

Of je nu zelf gaat verbouwen of de verbouwing (deels) uit handen geeft er moet altijd het nodige bouwafval afgevoerd worden. Een kostenpost die erg vervelend is en die je natuurlijk zo klein mogelijk wilt houden. Er zijn 3 opties waaruit mensen kunnen kiezen bij het afvoeren van bouwafval: Aannemer/sloopbedrijf neemt dit volledig uit handen, zelf afvoeren naar milieustraat, zelf regelen afvoer dmv container. Omdat wij na iedere klus dagelijks het bouwafval meenemen blijft de ruimte optimaal leeg om verder te gaan met het project!

Bekijk de foto’s

#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}