Aanbouw

 

Wilt u graag wat extra ruimte in huis? Bijvoorbeeld om een woonkeuken te kunnen realiseren. Dan is een aanbouw of uitbouw wellicht een goed idee voor u. Een aan- of uitbouw plaatsen is een groot project. Allereerst wordt de fundering geplaatst waarna een specialist de gevel zal openbreken en nieuwe muren zal opbouwen. Het dak sluit vervolgens de constructie.

De termen aanbouw en uitbouw worden vaak door elkaar gebruikt. Bij het maken van een aanbouw wordt er een nieuwe, aparte ruimte gecreëerd, denk hierbij aan een bijkeuken. Een uitbouw vergroot een al bestaande ruimte, zoals een keuken of woonkamer. De kosten van een aanbouw of uitbouw zijn vergelijkbaar.

Bij een aan- of uitbouw kunt u kiezen voor maatwerk of prefab. Wilt u graag dat de klus zo snel mogelijk geklaard is? Kies dan voor een prefabconstructie. Ben jij op zoek naar gepersonaliseerde oplossing? Dan is een maatwerkconstructie meer iets voor u.

1. Prefab aanbouw

 

Wilt u zo min mogelijk hinder van een verbouwing in en rondom uw huis? Kies dan voor een prefab aanbouw.  Een prefab aanbouw vaak al binnen 1 dag geïnstalleerd, omdat deze vooraf in een werkplaats of fabriek wordt geproduceerd. Een prefab aanbouw is daardoor niet geheel aan te passen aan jouw wensen, maar er zijn wel veel verschillende soorten en maten beschikbaar. Heeft u specifieke wensen? Kies dan voor een maatwerk aanbouw.

2. Maatwerk aanbouw

 

De constructie en afwerking van de aanbouw op maat wordt – in tegenstelling tot een prefab aanbouw – bij jou thuis gebouwd. De bouw duurt langer dan wanneer u voor een prefab aanbouw kiest en ook de prijzen voor maatwerk liggen hoger, maar hebt bij een maatwerk aanbouw wel de zekerheid dat al uw wensen vervuld zullen worden.

3. Houten aanbouw

 

Een aanbouw van hout is door het lichte frame goedkoper dan een gemetselde aanbouw. De fundering en bouwconstructie hoeven minder sterk te zijn. Een houten aanbouw is als prefab aanbouw verkrijgbaar. Maar wilt u een unieke aanbouw van hout waarmee uw woning een landelijke uitstraling krijgt? Kies dan voor maatwerk.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een aan- of uitbouw bij uw woning? Bouwbedrijf Van Hinthum in Geffen is gespecialiseerd in dit type verbouwing. Neem contact met ons op zodat we samen de mogelijkheden voor uw woning kunnen bespreken.