Renoveren

 

Een huis renoveren is doorgaans een grote klus, waar heel veel tijd en geld in kan gaan zitten. Sommige klussers zijn in staat om alle werkzaamheden zelf uit te voeren of om het grootste gedeelte van de klus voor eigen rekening te nemen. Heb je echter een paar linkerhanden, dan kan het nodig zijn om één of meerdere professionals in te schakelen. Het hangt maar net van jouw situatie en budget af! We helpen je bij Bouwbedrijf Van Hinthum natuurlijk graag op weg als het aankomt op een huis renoveren.

Hoe kan ik mijn huis renoveren?

 

Allereerst is het belangrijk om het verschil tussen renovatie en restauratie goed te begrijpen. Een renovatie is een opknapbeurt van een huis, terwijl een restauratie vaak een meer specialistische klus is. Bij restauraties is het van belang dat de (constructieve) onderdelen van een huis door precies dezelfde soort onderdelen worden vervangen. Dit geldt vrijwel altijd voor oudere huizen, soms ook met een monumentenstatus. Een renovatie is meer een grondige opknapbeurt van een jonger huis waarbij het ook mogelijk is om het huis te verbouwen of uit te breiden. Je kunt er dus voor kiezen om zelf aan het klussen te gaan of door bijvoorbeeld een aannemer de opdracht te geven om een renovatie of verbouwing uit te voeren. 

Ik wil gaan renoveren, kan Bouwbedrijf Van Hinthum mij helpen?

 

Ja! Een huis renoveren is doorgaans het werk van een aannemer als Bouwbedrijf Van Hinthum. Vaak gaan een architect of een interieurarchitect eerst aan de slag om een plan voor de renovatie te bedenken. Terwijl sommige aannemers daarna het gehele plan kunnen uitvoeren, zijn er ook kleinere bouwondernemingen die voor specifieke zaken, zoals water en elektriciteit, vakmensen in moeten huren. Denk hierbij aan loodgieters en elektriciens, maar ook aan schilders, hoveniers en ga zo maar door. Bouwbedrijf Van Hinthum heeft veel contacten en samenwerkingen met alle soorten specialistische vakmensen.