Aanbouw of uitbouw?

 

Weet u al hoe u uw huis gaat uitbouwen? Een aanbouw zorgt voor meer ruimte in je woonkamer of biedt de ruimte voor een extra grote keuken. Houd er rekening mee dat bij een keuken aanbouw veel leidingen verlegd moeten worden. Wit u vooral meer licht in je woning? Een aanbouw plaatsen is een groot project dat soms wel enkele weken kan duren. Allereerst zal de fundering geplaatst worden. Vervolgens zal de specialist de gevel openbreken en de nieuwe muren opbouwen. De nieuwe gevel vindt zijn nieuwe plek en het dak sluit de constructie. Lees verder voor meer informatie over verschillende onderdelen van een aanbouw. Aanbouw en uitbouw zijn termen die vaak door elkaar gehaald worden. Bij het bouwen van een aanbouw ontstaat er een aparte ruimte, zoals een garage of bijkeuken. Een uitbouw zorgt voor een vergroting van een al bestaande ruimte. De kosten van een aanbouw of uitbouw zijn erg vergelijkbaar.

Maatwerk of prefab?

 

  • Wilt u de aanbouw zo snel mogelijk geplaatst hebben? Kies dan een prefabconstructie.
  • Wil je jouw aanbouw personaliseren? Kies dan voor een maatwerk aanbouw.

1. Prefab aanbouw

 

Wilt u zo min mogelijk hinder van een verbouwing in en rondom je huis? Kies dan voor een prefab aanbouw.  Een prefab aanbouw is snel geplaatst. Deze wordt in een werkplaats of fabriek gebouwd. Dit zorgt ervoor dat deze al binnen 1 dag is geïnstalleerd. Een prefab aanbouw is niet geheel aan te passen aan jouw wensen. Daarentegen zijn er wel veel soorten beschikbaar. Heeft u specifieke wensen? Kies dan voor een maatwerk aanbouw.

2. Maatwerk aanbouw

 

De constructie en afwerking van de aanbouw op maat wordt bij jou thuis gebouwd. De bouw zal langer duren dan een plaatsing van een prefab aanbouw. Daarnaast is de prijs van een maatwerk aanbouw hoger. Je weet met een maatwerk aanbouw zeker dat jouw aanbouw wensen vervuld zijn.

3. Houten aanbouw

 

Een aanbouw van hout is goedkoper dan een gemetselde aanbouw. Dit is te danken aan het lichte frame. De fundering en bouwconstructie hoeft minder sterk te zijn. Een houten aanbouw is ook als prefab aanbouw verkrijgbaar. Wil je een unieke aanbouw van hout waarmee je je woning een landelijke uitstraling geeft? Kies dan voor maatwerk.